2017 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Ralis Baja4000: Amerikoje nėra kastuvų!



382-oji istorija. Tęsiu pasakojimą apie mūsų didvyrius, išskridusius į JAV dalyvauti  Baja4000 ralyje. Tai ne kokios nors lokalaus lygio lenktynės, o apsaulinio lygio. Dakaro dvasia plius nuotykiai!
Vakar Šarūnas (Dainauskas) nubudo 7 val. ryto (mūsų laiku buvo 15:00 val. dienos). Pas mus jau ketvirtadienis, o pas juos vis dar trečiadienis - gyvena kažkokioje praeityje. Sunkuka gaudytis. Bet gal mes spjaukim, numokim ranka į tą laiko makalynę...
Vos pabudo, tuoj apipyliau klausimais.
-CRAZY HOP reiškia "pamišusius, pašėlusius, išprotėjusius apynius?
-Taip. Mes apyniai. Pavadinimas kilo nuo to, jog kita komanda pasivadino kaktusais. Kaktusai-tekila, hopai - alus.
-Kas piešė apinį?
-Radau guglėj vos tik pavadinima sugalvojom. Prie pavadinimo ir logo užtrukom gal 3 minutes.
-Kaip į Jūsų komandą įšoko Vadimas? Kaip jį suradai ar pats atsirado?
-Jis yra "kaktusų" draugelis is Londono. Ieskojom savo komandai dar vieno žmogaus, bet Lietuvoje niekas nepasirašė - taip ir atsirado vadimaz...
-Važiuojant traukiniu į Vilnių, iš kurio išskridai, tau buvo neramu, o kokios dabar mintys, kokia savijauta, nuojautos ar dar velniai žino kas?
-Ramiai guliu ir skaitinėju komentarus fb. Ilsiuosi. Kas laukia dieną-nežinia. Turėjom klijuot lipdukus ant mašinos, bet girdžiu lyja. Gal ryt klijuosim arba kokiam uždaram parkinge... Iš tiesų vakar buvo daug strreso. Nuovargis ir stresas gadino nuotaiką. Kiti labiau atsipalaidavę, o man kardanas nusisuko. Šiandien prasides tikroji amerika...
Šarūnas Dainauskas ir kiti du
-Kokių trijų dalykų labiausiai bijai lenktynėse?
-Nieko nebijau. Nebent babkių pritruksiu. Brangu čia, Los Andžele. Alus bariuke nuo 5$. Cigaretės degalinėj apie $6. Gal parduotuvese bus pigiau.
Toks buvo pokalbis iš ryto su 47-o ekipažo kapitonu šarūnu Dainausku. Vyrai papusryčiavo - keista buvo žiūrėti į vaikiškus džiuvėsėlius su pienu jų lėkštėse. O kur dešra, lašiniai? Taip toli netrauksit, vyrai!
Paskui juos užtikau beišeinančius iš naujųjų namų... einančių apsiprekinti, pirkti viso ko ir kandonų, kaip pajuokavo Šarūnas D. Vyriški juokeliai. Jaučiasi, jog ekipažo kapitonas sveikos orientacijos ir teisingai nusiteikęs. Nebūsiu tas šventasis ir nebandysiu priminti apie tai, ką namie
Vyrai apsiprekino...
paliko... Dar nežinia ką ras sugrįžę...
Taigi mūsų didvyriai visą dieną malėsi Los Andželo parduotuvėse - gyvena per 15 min. kelio nuo miesto centro. MALĖSI visą dieną - tai reiškia visą mūsų naktį. Juos užtikau vakare (mūsų laiku 8:00 val. ryto) klijuojančius žirgus ant bolido.
-Kokie čia tau arkliai... - pasipiktino Šarūnas Dainauskas. - Čia vytis! - atrėžė jis man.
-Būsit panašūs į Vanagą... maži vanagiukai, - pasišaipiau tuoj.
-Vytis ne Vanago simbolis - jis tik jį labai išreklamavo, - sako man Šaras.
Ir jis milijoną kartų teisus. Mūsų CRAZY HOP komanda nieko nekopijuoja, nuo nieko nenusirašinėja - legaliai, apgalvotai ir protingai naudoja valstybinę simboliką, kad kvailas amerikonas drebėtų išvydęs šavuotą žirgą su kalaviju! U, kaip baisu!
Šarūnas Stumbrys ir Vadimas Čečevatovas
Vyrai net 8 valandas malėsi po parduotuves. Moterys, paklausykit - vyrai davėsi po parduotuves. Pirko labai daug visko, tame tarpe ir kanistrą atsarginiam kurui, kad extra atveju, neradus pakeliui benzo kolonėlės būtų galima nuvažiuoti 100km nuo vieno kaktusao prie kito.
-Kokių trijų dalykų lenktynėse labiausiai bijai?
-Nieko nebijau, - atsako man Šarūnas Stumbrys. - Dar kol kas nieko nebijau. Na, nebent bijau Romano knarkimo. Ir dabar girdisi jo knarkimas per kilometrą, - juokiasi Šarūnas.
Romanas, bičas iš draugiškos CRASY CACTUS komandos. paskui surimtėjęs priduria:
-Iš tiesų bijau užklimpti, nes niekur neradome pirkti kastuvo...
-Pervažiavom krūva įvairių parduotuvių - nėra, - įsiterpia Šarūnas D.
-Apskritai, tie amerikonai kažkokio siauro mąstymo. Užkalbini, paklausi konors - nieko jie nežino ir nesupranta, - įsiterpia ir Vadimas. - Čia labai sudėtinga apsipirkinėti - parduotuvės kas 20 mylių. Važiuoji tokia ilga gatve ir stabčioji...
Mmm... taaaip... Amerikonai žemės kastuvais matomai neknaisioja.
Šiandien vyrai važiavo ryškintis į automobilio nuomos kontorą - už ką sumokėjo $1800. Ir čia papaiškėjo, jog jiems įbruko visokių nenaudingų-nereikalingų draudimų. Jųs atsisakius, paslaugos kaina nukrito iki protingos $1100. Be abejo, tai vyrams pakėlė nuotaiką.
-Kaip tau Vadimai tie du Šarūnai? - klausiu to paslaptingojo trečiojo komandos nario. Linksmas, toks smagaus būdo vyrukas, iš pirmų sakinių keliantis simpatijas ir darantis savo bičo įspūdį.
-Atrodo tokie visia nieko vyrai. Dar nespėjau gerai susipažinti, bet pirmas įspūdis geras. Atrodo patikimai, - atsako man Vadimas.
Ką komanda veiks rytoj. O tas rytojus pas juos prasidės, kai pas mus bus vakaras... Vyks į Baja400 koordinacinį centrą registracijai - pasiimti numerio, kelio legendos... instaliuos GPS žemėlapius. O vakare (naktį/paryčiais - pas mus) vyks ralio dalyvių bendras tūsas - cementovkė.
-Kai kurie tik dabar ieško išsinuomoti automobilio... - juokiasi Šaras D.
Tiesa yra tokia bjauri tiesa, jog draudimas Meksikoje galios tik per 250 km nuo sienos, o važiuoti reikėsa gertokai toliau. Kaip bus?
-Ką darysi, teks pasaugoti automobilį, atsargiau važiuoti... Žiūrėsim... - sako Šarūnas Stumbrys.
Na, na... pašėlę apyniai, jūs ten važiuokite greitai... Varykite žirgus taip, kad ratai nulakstytų. Įkrėskite gerai visiems. parodykite, jog lietuviai ne iš kelmo spirti...
O jei jus iš kelmo išspirs, paaiškinsite, jog tai pirmas jūsų ralis.

Daugiau ta pačia tema:
-apie ralį Baja4000 
-apie CRAZY HOP kapitoną 
-interviu su Šarūnu Dainausku 





1 komentaras:

  1. Sito mazo miestelio nuotraukoje Niujorkas, o vyrai malesi Los Angelese..

    AtsakytiPanaikinti