2018 m. gegužės 4 d., penktadienis

Kruvinas susidorojimas Žaliakalnio progimnazijoje arba kaip meras Kaune tvarkosi


Taip atrodo 20 metų neremontuojamos mokyklos sienos...
425-oji istorija. Pavasaris pasipuošė baltais žiedais, o Žaliakalnyje pasruvo raudonu krauju.
Vakar V. Bacevičiaus  pradinės mokyklos mokinukai pastebėjo, jog direktorė Bugenienė neįprastai gerai nusiteikusi, beveik taip pat nuostabiai, kaip prieš porą metų švenčiant vienos Kauno mokyklos jubiliejų. Tada ji glėbesčiavosi su "Vieningo Kauno" atstovais, kurie jai pažadėjo: būsi tu Žaliakalnio progimnazijos direktorė.

Vakar p. Bugenienė į Švietimo skyrių atėjo vilkėdama kraujo spalvos kostiumėliu, o iš po švarkelio kyšojo nėriniuoti juodi marškinėliai. Juoda su raudona dera, kaip kraujas su laidotuvėmis.
Ką mes laidojam?

Ponios Bugenienės apdaras ir jos pakili nuotaika turi prasmę, kaip ir viskas šiame pasaulyje. Kaip ir ji, taip ir mes sužinojome, jog savivaldybė jos neatleidžia, nors nepasitikėjimą pareiškė visa V. Bacevičiaus pradinė mokykla, 120 tėvelių, ji tą dieną su artimais sau žmonėmis galimai, darbo metu (galimai) atšventė pergalę. 16:15 val. užtikau ją vieną nešančią iš savo kabineto krūvą kavos puodukų. Atsiprašau jūsų, ponia, kad išgąsdinau, nes galimai įtariau, jog galimai jūs švenčiat (Verygai uždraudus) pergalę prieš mokyklos bendruomenę. Sakykit man, mieli skaitytojai, kokio nelabojo apsėsta direktorė 16:15 val. suskato iš savo kabineto į spintą nešti puodukus? Galimai šventė... Šventė yra šventė, o per šventes nedirbama... galimai nedirbama.

Nepasakosiu kas vyko V. Bacevičiaus pradinėje mokykloje per Valentino dieną, nes nemačiau, bet girdėjau... Man pasakė: Ša! Nevalia pasakoti! Tad ir nepasakosiu - gerai bent tai, jog vaikai nešventė Meilės dienos. Ai, nieko ten baisaus ir nenutiko... smulkmena... Įvykių liudininkai linksmai pasakoja, jog direktorė susikvietė mokytojas,  į mokyklą pasišaukė savo draugą, stovėjo šalia pianino, dainavo viena ranka atsirėmusi į pianiną, o kita į draugo petį - buvo tikrai graži šventė. Gerai, kad vaikai joje nedalyvavo... Ir tai yra V. Bacevičiaus pradinės mokyklos vadovė, kuri siekia tapti Žaliaklanio progimnazijos direktore... "Vieningo Kauno" profesionalai...

Kaip jūs manote, kodėl ponia Bugenienė tokia raudona, tokia karinga, tokia linksma? Ką laidojam? Ne laidoja, o ruošiasi pakilti... Pakilti! Atsirėžti seniai pažadėto pyrago, kurio niekaip ponia nesulaukia. Bet atrodo, jog galų gale išaušo 2018-ųjų pavasaris, toks gražus ir baltas. Bet Kauno ponų ponui Matijošaičiui reikėjo pašalinti dar vieną akmenį iš savo kelio - Žaliakalnio progimnazijos direktorių.

Ir išsikvietė Matijošaitis į savo kabinetą, ant savo kilimo, kurio spalvos nesu matęs, Žaliakalnio progimnazijos direktorių. Manęs nekvietė, nors dukart ranką spaudė. Pirmąkart, matyt, palaikė žydu, o antrą kart tiesiog iš įpročio.
Ir pasiūlė tam, vargšui direktoriui iki gegužės 31 dienos savo noru išeiti iš pareigų. Neišeis - išmes. Jei neišmes - suvalgys. Jei nesuvalgys...
O juk direktorius Ričardas Janauskas buvo lojalus. O kas Kaune nebijo? Visi direktoriai bijo. Labai retas kuris nebijo. Tačiau Žaliaklnio progimnazijos tėvų bendruomenė Ričardą mylėjo. Ir kolektyvas mylėjo. Tačiau geras žmogus šiais laikais nėra profesija. Tai atgyvena. Atgyvenas reikia šalinti - "savo noru".

Ponia Bugeniene, jums vieta jau paruošta - kėdė dar šilta... Žaliaklnio mokytojų kolektyvas savo direktoriui jau renka pinigėlius išleistuvių dovanai, o jūs įsigykite šampaniuko.

p. Ričardai, visos pastangos perniek...
Aš nežinau ką dar ponas Matijošaitis pasakė ponui Ričardui. Aš nežinau su kokiomis intonacijomis jis pasakė. Ričardas iš mero kabineto išėjo baltas kaip popierius, tarsi jį kas bjauriais rusiškais keiksmažodžiais būtų išvanojęs... Na, ar galima šitaip kalbėti su žmogum. Grįžo Ričardas į mokyklą kaip žemę pardavęs. Gal blogiau...
Va, taip Žaliakalnyje prasiliejo kraujas - raudonas...

Tik netikėkit geruoju caru. Dar mokykloje per istorijos pamokas mums pasakodavo, kaip rusai tikėjo caru: manė, jog jis nieko nežino, kaip liaudis vargsta, jog kalti valdininkai. Bet caras žinojo...
Švietimo ir mokslo ministerija irgi VISKĄ ŽINO - pats girdėjau Seime. Toks keliaklapčiukas ir žemėlapius turėjo, ir lankstydamasis seimūnams pasakojo, jog žinios tikros - iš Kauno savivaldybės specialistų... O specialistai viską žino. Specas išsikvietė direktorių ir pasakė. Šefo žodis cementinis. Betonas skęsta.

Nuoširdi užuojauta 422 Žaliakalnio progimnazijos vaikams, jų tėvams ir mokytojų kolektyvui. Kviečiame vienytis su mumis, nes po vieną mes niekis.

Vakar Kauno Švietimo skyriuje su ponu Mažeika sutarėme, kad jis inicijuos "apskrito stalo diskusiją" su Kultūros paveldo, Visuomenės sveikatos centro, atsakingų už bendruomenes bei pagal poreikį kitų sričių specialistais, kurių nuomonės reikia siekiant, išsiaiškinti, ar tikrai neįmanoma ir labai brangu (įvertinant įvairius finansavimo šaltinius) šioje mokykloje atlikti renovaciją, kad joje būtų tęsiamas bendrojo lavinimo ugdymo procesas. Deja, deja... pažadėjo ir nėrė į krūmus. Tokiia ta mūsų valdžia. Pažadukai, ir melagiai. Drąsūs tik savo kabinetuose, mėtydami iš pareigų nepatogius, nereikalingus direktorius.

Koks šios istorijos moralas?
Vieną rykštelę lengvai perlaužti - šluotos neperlauši.
Švietimo skyriaus vedėjas neįvykdė pažado ...
Visais laikais buvo viena ir ta pati bėda: "bėda į mano kiemą neateis". Ateis. Tėvų bendruomenės, užsidariusios savo mokyklose tyliai stebi kaip vykdomos Kaune egzekucijos: "mus tai aplenks". Neaplenks. Ir jūsų direktorių meras gali išsikviesti ant kilimėlio ir pasiųsti ant... Gedimino kalno.
Matijošaitis yra pasakęs: "Kaunas - tai aš!". Kai jis užsimanys tapti šalies prezidentu, galbūt jis pasakys: "Lietuva tai aš!". Ir tada bet ką išsikvies ant kilimėlio ir pasiųs ant... Gedimino kalno.


 

Daugiau skaityti ta pačia tema:
"Vaikų" fermos ir "Vieningas Kaunas" - Kaunas tvarkosi! 
  Aš kaltinu!
  Švietimo reforma Kaune: uždaryti šimtametę mokyklą! 
Kokia tikroji pastato būklė? 
"Verslo angelai" ir V.Bacevičiaus pradinė mokykla 
Lietuvi, tu esi statistinis vienetas 

1 komentaras:

  1. Daugelis žmonių išgyvena skaudulius savo santykiuose, sunku atsisakyti tikros meilės, kartais mes apsimetame, kad mums viskas gerai, bet mums ne taip, kovodami, kad gautume tą, kurį mylime, taip pat stengiamės susigrąžinti savo džiaugsmą ir laimę. Gydytojas Egwali yra čia, kad padėtų sulaužytoms širdims, nes jis sugeba ir gali susigrąžinti jūsų EX mylėtojus, partnerius, žmoną ir vyrą savo galingais meilės kerais, nes esu gyvas liudininkas. Greitai susisiekite su juo per „WhatsApp“ numerį +2348122948392 arba atsiųskite jam el. Laišką per /dregwalispellbinder@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti